sâmbătă, 28 august 2010

CAZURI SI RASPUNSURI


In urma cu o saptamana, un prieten a fost prins conducand sub influenta alcoolului. Rezultatul alcooltestului a fost de 0,68 in aer si asteapta rezultatul analizei sangelui. Care sunt sanctiuniile prevazute de lege?
Va multumesc.
offline
Avatar 4

Data inregistrarii:
Luni, 21 Septembrie 2009, 19:27

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

Data post: Luni, 12 Octombrie 2009, 23:06
La aceasta valoare stabilita cu etilotestul, recoltarea probelor biologice era obligatorie (art 88 pt. 6 din O.U.G. 195/2002). In functie de rezultatele analizelor de sange se va stabili si incadrarea juridica. Astfel, pentru o valoare de peste 0,80 g/l alcool pur in sange, ne aflam in fata unei infractiuni, pedepsite cu inchisoarea de la 1 la 5 ani (art 87 pt. 1 din O.U.G. 195/2002).
In concluzie, asteptati rezultatele analizelor de sange si apoi reveniti cu detalii. Retineti ca aceste rezultate pot fi contestate, dar este prematur acum sa discutam, in lipsa unor valori certe.


acte necesare pentru redobandirea permisului de conducere

Art. 249. - Persoana al carei permis de conducere a fost anulat se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, daca îndeplineste conditiile prevazute la art. 103 din ordonanta de urgenta.

Art. 250. - Dosarul de examinare trebuie sa cuprinda, pe lânga documentele prevazute la art. 57:

a) cererea de prezentare la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere în locul celui anulat;

b) copia hotarârii judecatoresti ramase definitiva;

c) dovada ca a absolvit un curs de legislatie rutiera si conduita preventiva organizat de o scoala de conducatori de autovehicule autorizata.


Daca faceti scoala de soferi din nou o faceti degeaba,dumneavoastra trebuie sa absolviti curs de legislatie rutiera si conduita preventiva.

IMPORTANT!
PENTRU ŞOFERII CARE AU PERMISUL DE CONDUCERE SUSPENDAT SAU ANULAT


Cursul durează 30 de ore, iar la sfârşit cursantul trebuie să obţina minimum 20 de puncte pentru a putea obţine adeverinţa de absolvire a cursului.

Taxa 100 RON